The bond with a true dog is as lasting as the ties of this earth will ever be.

Aina silloin tällöin joku kehtaa sanoa ”Piristyisit, sehän on vain koira” tai ”Tuo on aika paljon rahaa vain koiraan.” Näin sanovat eivät ymmärrä kuljettua matkaa, kulutettua aikaa, eivätkä kuluja, jotka liittyvät ”vain koiraan”. Jotkut hienoimmista hetkistäni liittyvät vain koiraan. Monia tunteja on kulunut ja toisinaan ainoa kumppanini on ollut vain koira, mutta kertaakaan en tuntenut itseäni sen takia vähäisemmäksi.

Jotkin surullisimmista hetkistäni ovat johtuneet vain koirasta, ja noina pimeyden päivinä, vain koiran lempeä kosketus antoi minulle lohtua ja syyn voittaa tuo päivä. Jos sinäkin ajattelet, että sehän on vain koira, ymmärrät varmasti myös sanonnat kuten ”vain ystävä”, ”vain auringonnousu” tai ”vain lupaus”.

Vain koiran vuoksi nousen aikaisin aamulla, teen pitkiä lenkkejä ja katson odotuksella tulevaisuuteen. Joten minulle ja kaltaisilleni vain koiran omistaville ihmisille, se ei ole vain koira, vaan tulevaisuuden toiveiden ja unelmien ruumiillistuma, menneisyyden rakkaimmat muistot ja puhdas riemu tässä hetkessä, juuri nyt.

”Vain koira” tuo minusta esiin sen mikä on hyvää ja ohjaa ajatukseni pois itsestäni ja päivän huolista. Seuraavan kerran kun kuulet sanonnan ”vain koira”, hymyile – koska he eivät vain ymmärrä.

Teksti facebookista (vähän muokattuna) ja kuvat viime vuoden marraskuulta. 

13 thoughts on “The bond with a true dog is as lasting as the ties of this earth will ever be.

  1. Toi teksti on kyllä niin ihana ja täysin totta! Itse tulee ainakin törmättyä tosi usein ihmisiin jotka eivät ymmärrä tätä koiratouhua ollenkaan… 😀

  2. Henna, niimpä! Ja Julia, tietysti sieki voit laittaa 😀 eihän tätä kukaan omista.. Ja mulle Sirkku myös toi kohta tuntu todelta erityisesti. ”Tässä hetkessä, juuri nyt”, Amor on ❤

  3. ”Joten minulle ja kaltaisilleni vain koiran omistaville ihmisille, se ei ole vain koira, vaan tulevaisuuden toiveiden ja unelmien ruumiillistuma, menneisyyden rakkaimmat muistot ja puhdas riemu tässä hetkessä, juuri nyt.” Juuri noin! Ihan kylmät väreet menee. Etenkin tuo riemu on jotakin korvaamatonta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s