Kemijärvi RN 02.04.2016

Viimeyönä olin kuuntelemassa Antti Tuiskua Ylläksen Taigassa ja laittelin nukkumaan kahdelta yöllä. Neljältä soi herätys ja nousin pesemään Kaskon koristekarvoja, viideltä olin jo pakannut koirat autoon ja lähtenyt ajamaan hiljaisilla tunturiteillä.. Melkoisen lyhyt yö ja pitkä päivä siis! Ryhmäkehiin me ei jääty, oli niin hyvä fiilis rotukehistä että tuntui hyvältä lähteä kotiin 🙂 
Tuomari oli tiukka, perusteellinen ja käsitteli koirat todella kauniisti. Juttelikin koirille niitä tutkiessaan ja antoi minulle ihan erikseen palautetta Reskon kehän jälkeen, sanoen että esitin Reskon kauniisti ”etkä juossut sen kanssa liian lujaa!”. Käppänän jälkeen keskari tuntui hihnan päässä aika suurelta ja jalkavalta, ja Reskolle oikean ravivauhdin löytäminen otti aikansa. Siinä saa ihminenkin harppoa menemään melkoista ravia 😀 Ihanaa kuitenkin että tuomari liikutti meitä niin paljon, se oli tosi hienoa varsinkin Reskon kanssa. Savolainen löysi molemmista koirista samat vahvuudet ja heikkoudet, jotka niistä itsekin löydän. Koirat myös esiintyivät hyvin, Resko vieläpä ensimmäistä kertaa sisänäyttelyissä. Kaskoa kiinnostivat maton hajut, mutta muutaman kerran sen nenän matosta nostettuani sekin ravasi menemään rinta rottingilla edelläni. En keksi paljoa parannettavaa kummankaan koiran esiintymisestä tai esivalmisteluista – enkä siis voi olla muuta kuin supertyytyväinen lauantain kulkuun!

Tuomari Tuula Savolainen

Resko ERI SA PU1 ROP SERT
”2v 4kk. Hyvät mittasuhteet. Ryhdikäs kokonaisuus. Linjakas nuori uros. Päässä hyvä pituus, hieman takaluisu kallo. Hyvät tummat silmät. Purenta ok. Hieman lyhyt kaula. Hyvä ylälinja seistessä ja liikkeessä. Tilava runko. Hieman suorat olkavarret. Hyvä takaosa. Hyvä häntä, etuliikkeet saavat tiivistyä. Rungossa hyvä karvanlaatu. Tehokkaat sivuliikkeet.”

Kasko ERI JUK1
”1v. Hyvät mittasuhteet. Seistessä kaunis ylälinja. Hyvä oikealinjainen pää. Hyvä ilme ja tummat silmät. Vahva kuono. Hyvä purenta. Korvat saavat vielä asettua. Hyvä tilaca runko, eturintaa tarvitaan lisää. Lyhyet suorat olkavarret. Hyvin kulmautunut takaa. Hyvä raajaluusto. Hieman alaskiinnittynyt, hyvä häntä. Etuliikkeissä löysyyttä. Reipas sivuaskel. Hyvä karvanlaatu rungossa. Riittävä karheus raajoissa.”

Muutoin meille ei kuulu kummempia, viikko 6/8 menossa täällä Ylläksen kevätsesongissa ja parin viikon päästä sitten paluumuutetaan kotiin Ouluun. Kesän suunnitelmat ovat vielä hieman auki, mutta töitä tullaan tekemään ja koirajuttuja harrastamaan. Sitä ennen olisi vielä hakeminen kouluun.. Phuuh. Kevät on kauneimmillaan Ylläksellä. Nautin joka hetkestä.

3 thoughts on “Kemijärvi RN 02.04.2016

  1. Vautsivau! Onnea super hienoista, ansaituista, tuloksista! Ei antanut maaliskuussa Tuula Pavellekaan SAta, mutta hienon arvostelun. 🙂

  2. Onnittelut hienoista tuloksista! Savolainen on tiukka tuomari, jolta SA ei tule helpolla. Myös rehelliset ja perinpohjaiset, tärkeimpiin asioihin keskittyvät lausunnot häneltä ovat hyvä juttu. Kaikki eivät tykkää tästä tuomarista, koska hän ei juurikaan kiinnitä huomiota trimmaukseen. Hyvää jatkoa näyttelykehiin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s